Uitreikingen

Uitreiking Schoonste Winkelgebied Verkiezing 2017
Voor de vijfde keer op rij organiseerde NederlandSchoon de verkiezing ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’. Met deze jaarlijkse verkiezing wil NederlandSchoon winkeliers meer betrekken bij het beheer van hun winkelgebied en de openbare ruimte. Dit jaar werden ruim 600 winkelgebieden onderzocht. Tijdens het congres werden de winnaars bekend gemaakt én gehuldigd. 

 

Uitreiking Uitblinker 2017
Tijdens Het Rendement van Schoon werden de Uitblinkers van 2017 bekendgemaakt; professionals die zich op een onderscheidende en enthousiaste manier inzetten voor schoon. Met de Uitblinker van het jaar wil de NVRD het werk van (straat)reinigers in de schijnwerpers zetten.
 
Categorie personen: Jacko van Harn
In de categorie personen won Jacko van Harn. Met zijn bijzondere inzet als straatreiniger maakt hij ons land een stuk schoner. Zijn geheim: plezier in zijn vak en betrokkenheid bij de buurt. Bescheiden is hij ook nog. Van Harn: ““Ik voel me zeer vereerd. Maar eigenlijk is iedereen die meehelpt de plaats schoon te houden, een uitblinker.”


Categorie teams: ’s Hertogenbosch (Oeteldonk)
Team 's Hertogenbosch won in de categorie Teams, mede dankzij hun geweldige aanpak tijdens carnaval. Waar anderen heel hard weg zou rennen bij het zien van zoveel zooi, gaat deze groep aan de slag en denken ze ook mee over betere reinigingsmethoden, aldus de jury. Het team is ontzettend blij met de prijs. “Wij zijn enorm trots, iedere keer weer als we de stad weer schoon achterlaten. Bedankt mannen en alle mensen die ons genomineerd hebben.”

Prijsuitreiking
Een vakkundige jury heeft uit 10 genomineerden - vijf personen en vijf teams - de winnaars geselecteerd. Vanaf september kom het Nederlands publiek stemmen op haar favoriete Uitblinker. Speciaal voor de verkiezing waren campagnefilmpjes gemaakt, waarop meer dan 3000 stemmen zijn uitgebracht. De nummers één in beide categorieën ontvingen maar liefst de helft van de stemmen. 

Meld u aan voor het digitaal magazine

Altijd op de hoogte van het laatste zwerfafvalnieuws.